Facebook / Twitter 8.10.2012

Hello everyone.

I have indeed transferred all my blogging to facebook and twitter.

You can find me there.

Enjoy your autumn!

- Sasu

Happy New Year! 31.12.2011

This one is going to be in one language only, that being english.

Time really does fly. Daughter already 2,5 yrs, the restaurant well over one year now. Wow. It has been quite the ride and I feel very fortunate, since the upcoming fear of recession and the amount of new restaurants in Helsinki haven’t really affected our flow.

And with upcoming press in Finland, Holland, Switzerland and Dubai gives me a good feeling for 2012. Most importantly, whatever happens in 2012, the most important thing with Chef & Sommelier is to keep our focus and our personal way of doing things. They are what got us here and they (I feel) are also the things that will open further doors for us.

Upcoming:

My first guestplay in Tampere, Restaurant Henriks the 3rd and 4th of February.

The 17th and 18th of February we are being visited by Pure Berlin, who make their stand on german cuisine in our miniscule restaurant taking in only 22-30 guests per night. 11 course menu with treats from east and west. 100% Pure genius, I think.

Also more wild herbs and home grown veg when it’s time for them.

I feel that 2012 will be a year with a lot to handle, so I’m going to keep my seatbelt fastened even if the fasten seatbelt-sign has been switched off momentarily. Why? Just to keep my feet on the ground and to focus on the number one-  the guests.

Finesse dining for me has always been about trying to make the right choices for the guests- I promise to try to keep it as good as it has been until now.

May the new year be prosperous and fantastic to all!

-Sasu

Koulun ruokaa 8.12.2011

Hei! Oletko juuri sinä ajatellut, että voi kun lapsesi voisi syödä koulussa hieman paremmin?

Minä olen ajatellut, että voi kunpa lapseni voisi syödä koulussa oikeaa ruokaa eikä e-koodia, siihen ensimmäiseen koulupäivään on onneksi vielä vuosia- Ines on nyt 2,5 vuotias.

Olin tänään mtv3:lla kokkaamassa roskakalapuikkoja, siinä vain yksi esimerkki siitä miten halpaa ja paljon saatavilla olevaa raaka-ainetta voisi hyödyntää. Kokkailun jälkeen siirryttiin lähiruokakeskusteluun ja keskustelimme ja pohdimme tulevaa, mitä voisi tehdä toisin ja miten saisimme koulun ruoan tasoa parannettua.

Minä mietin aina sitä, että einekset kun sisältävät melko vähän raaka-ainetta, niin niiden ravintosisältö on sitä juuri-  eli vähäistä. Jolloin tämä johtaa väistämättä kysymykseen: mitä haluamme että lapsemme ja nuoremme syövät?

Toinen asia on, että haluammeko me että einesten suuren käytön mukana ruokakulttuurimme perusmaut ja perusruoat katoavat? Muistatteko miltä isoäidin kaalikääryleet maistuivat? Minä muistan, ne olivat parhaita.

Mutta muistaako meidän lapsemme tulevaisuudessa muuta kuin että miltä einekset maistuivat vuonna 2010-11?

Pitäsikö koulun ruokaan ottaa kantaa myös ruokakulttuurimme ja sen säilymisen puolesta ja tehdä nuorille huokealla budjetilla tehtyä maistuvaa suomalaista ruokaa, kuten karjalanpaistia?

New start - uusi alku. 23.11.2011

I’m starting to babble again on my blog, it’s been 13 months now since we opened Chef & Sommelier. And I’m deeply sorry, I haven’t been the most active penpal - but for a reason I have been concentrating on the most important, meaning the restaurant.

Wow, time has been flying by.

We have been very fortunate to get so many returning guests. And new guests, on a daily basis.

Christmas is coming and it seems like it’s going to be a busy one. And that’s only very positive.

Things have been going well, and I intend to keep it that way!

I’ve started tweeting, you can find me under @sasulaukkonen

We inform about surprise stuff and cancelled tables on facebook- just find Restaurant Chef & Sommelier and press like!

Have a great week!

-Sasu

Aloitan taas pitkästä aikaa tämän höpöttelyn blogissani.

Chef & Sommelierin avauksesta on nyt 13 kuukautta. Vau - aika tosiaan lentää. Ja anteeksi kovasti, en todellakaan ole ollut aktiivisin kirjekaveri, mutta olen syystä keskittynyt olennaiseen - tässä tapauksessa siis juurikin ravintolaan.

Olemme olleet kyllä todella otettuja siitä kuinka paljon olemme saaneet sellaisia asiakkaita, jotka haluavat tulla takaisin meille syömään. Yhtä lailla olemme otettuja siitä, että uusia asiakkaita tulee päivittäin.

Joulu tulee, oletko valmis? Tällä hetkellä näyttää siltä, että joulusta tulee meille kiireinen ja sehän on positiivista.

Meillä on mennyt hyvin ja on myöskin tarkoitus pitää asia sillä tavalla!

Olen aloittanut twitteroimaan kovasti, sen löytää twitteristä haulla @sasulaukkonen

Mehän ilmoittelemme facebookissa vapautuneista pöydistä ja muistakin ylläreistä, etsi käsiisi vain Restaurant Chef & Sommelier ja paina like- nappia!

Avot ja mukavaa viikonjatkoa!

-Sasu

Ravintolan sivut auki ! / Web pages are open ! 5.10.2010

http://chefetsommelier.fi

Ravintola avaa ovensa pe 15.10.2010 klo 18 !

The restaurant opens its doors on fri the 15th of October at 6 pm!

Kesä 2010 30.06.2010

Huomenta ja päivää.

Loft Restaurant & Loungen vuokrasopimus on päättynyt omistajien toimesta, ja siksi on päätetty, ettei Loftin toimintaa jatketa. Se oli kyllä mukavaa niin kauan kuin sitä kesti!

No, nyt olen hoitovapaalla tyttäreni kanssa kotona koko kesän ajan ja syksyksi on luvassa uusia työkuvioita. Minkälaisia?

Sanotaan näin, että tämä uusi juttu vaatii keskittymistä, sillä haastetta siinä riittää vaikka itse ravintola ei ole tehdashallin kokoinen.

Asiasta lisää tuonnempana kun homma alkaa hahmottua kunnolla, ja tietysti kuvien kera!

Huomenna lähtö perheen kanssa Etelä-Ranskaan kahdeksi viikoksi lomailemaan. Kyllä maistuu!

Loft Restaurant & Lounge 3.02.2010

Siitä on taas paljon aikaa kun olen viimeksi kirjoitellut tänne blogiin kuulumisia. Vau- aika tosiaan rientää kun on mukavaa.

Loftissa on reilu meininki. Uusi lista on simppeli, mutta toimiva, osittain melko tekninenkin. Lounas on maistuvaa perusruokaa.

Pääasiahan on että jengi viihtyy. Ja on erinoimaisen hyvä plussa minulle omata vastuulliset ja näin hyvät työkaverit.

Tarkoitus olisi vaihtaa Loftissa ruokalista seuraavan kerran huhtikuun puolella, sillä kyseinen lista olisi voimassa juhannukseen asti sekä sitten kesäloman jälkeisen avaamisen jälkeen elokuussa. Vaihto tulisi sitten elo-syyskuun vaihteeseen jälleen.

Paljon taas uutta plakkarissa, mielenkiintoisia catering-keikkoja, joissa on ollut ilo olla apuna, omia dinnereitä on tehty taas melkoinen määrä asiakkaiden kotona, pari luentoa heitetty siellä sun täällä ja jotain pientä kirjoitushommaakin on tahkottu tuossa Loftin ohella.

Vierivä kivihän ei sammaloidu, vai mitä?

LOFT 23.11.2009

Olen aloittanut Loft Restaurant & Loungen keittiöpäällikön tehtävät viime viikolla.

Pidän Loftissa tehtyä kovaa työtä suuressa arvossa, ja siksi koenkin olevani etuoikeutettu kun voin aloittaa työnteon hyvän tiimin sekä toimivan ravintolan kanssa. Tsemppiä Jussi uusiin haasteisiin!

Joululounas Loftissa alkaa 7.12 ja kestää aina 23.12 asti, tarjolla on 3 ruokalajia hintaan 39€. Iltaisin skandinaavinen keittiö tarjoaa käsintehtyjä herkkuja.

Käykää katsomassa www.ravintolaloft.fi

Tervetuloa!

Zoom zoom! 15.10.2009

Vau. Syksy tuli ja sairaslomat ovat taakse jäänyttä elämää.

Puoli vuotta pois töistä on aika vaikuttava kokemus monin puolin, täytyy sanoa.

Nyt täyttä höyryä Sasu Laukkonen Tmi:n kanssa.

Suurimmaksi osaksi todella tällä hetkellä minua työllistää koticateringit, mutta avustan myös tuttuja tarvittaessa ja touhuan myös paljon muutakin tietysti.

Talvi näyttää mielenkiintoiselta. Toiset kiroilevat jo suunnattomasti kun asiakkaita on liian vähän ja kauppa ei käy ja toiset ottavat iisisti kun heidän asiakasmääränsä ovat liki normaalit tai heillä menee jopa tällä hetkellä paremmin kuin viime vuonna samaan aikaan. Mystistä, minun mielestäni.

Katsotaan mitä tuleman pitää.

Hyvää talvea toivottaen,

-sasu

Syksy tulee jo piakkoin 3.09.2009

Olen ollut haasteellisissa tilanteissa kevään ja kesän aikana, sillä teloin polveni työn äärellä huhtikuun alussa ja sairausloma on polvileikkauksen- ja siitä toipumisen takia venynyt aina syyskuun puoliväliin asti.

Erno ja Eelis ovat tehneet Mangessa suorastaan fenomenaalista työtä tason ylläpitämisessä, ja siitä asiakkaat ovatkin muistaneet heitä muistuttaa. Ja hyvä niin.

Tyttäreni syntyi 09.05.09, ja hänkin on tuonut aurinkoa elämääni monilta osin nyt muuten hieman liikuntarajoitteisen kevään ja kesän aikana.

Syksy tulee, ja myös uudet haasteet.

Olen pohtinut tulevaisuuttani moneltakin kantilta, ja olen huomannut kuinka mielipiteet ovat muuttuneet- tai pitäisikö paremminkin sanoa, että huomaan nykyään, että monta uuttakin ovea on mahdollista käyttää. Perhe-elämänkin takia mielessä on pyörineet niin konsultointi, keikkahommat kuin ulkomaatkin. Nyt on rakentamisen aika.